Lekker naar buiten met Annie Sloan!

Nu het buitenseizoen weer voorzichtig is begonnen,  krijgen we weer steeds vaker de vraag of je Chalk Paint™ van Annie Sloan ook buiten kunt gebruiken. Een logische vraag, want hóe fijn is het als je ook je tuin of balkon kunt opvrolijken met één van Annie’s prachtige kleuren!

 

Om maar meteen met het goede nieuws te beginnen: jázeker, Chalk Paint™ mag gerust mee naar buiten! Hieronder lees je onze beste tips en aandachtspunten!

Chalk Paint™ hecht o.a. heel goed op baksteen, beton en terracotta en (geïmpregneerd) hout. Dus verf gerust je plantenpotten, tuinmeubilair,  tuinhuis of sjabloneer je stoeptegels!

 

Bedenk wel dat Chalk Paint™ als op zichzelf staand product voorál bedoeld is voor decoratief gebruik en niet om je buitenspullen te verduurzamen: de verf heeft van zichzelf geen weerbestendige of beschermende eigenschappen .

Chalk Paint™ zal zonder afwerking na verloop van tijd op een natuurlijke manier gaan verweren, wat het rustieke effect alleen maar mooier zal maken. Afhankelijk van de uitstraling die jij nastreeft en jouw specifieke omstandigheden kan het dus zijn,

dat de verf af en toe een opfrisbeurtje nodig heeft.  

Je hoeft hout voor buiten niet te waxen, omdat dit buiten veel harder ‘werkt’ en de verf dan juist zal gaan bladderen. Kunststof plantenpotten of decoratie van metaal kun je wél gerust waxen, want dat werkt niet of nauwelijks. En zelf hebben we ook duurzame ervaringen met gewaxte houten meubelen of riet/rotan dat onder een afdak staat, dus wel buiten, maar niet in weer en wind.

 

 Als je iets (voor buiten) wilt verven waar al een laklaag op zit, kan het handig zijn om het even licht op te schuren zodat de verf beter hecht. Als je het goed in de zon laat drogen en uitharden, kan het ook zonder afwerking heel wat regenbuien weerstaan. Als het oppervlak na het drogen afgeeft, is de tip om met een vochtige doek het oppervlak even af te nemen (dus niet met een kletsnatte doek en heel hard wrijven).

Een paar algemene tips:

  • Zorg dat de ondergrond kurkdroog is!
  • Niet over groene aanslag heen schilderen.
  • Bij voorkeur laten drogen in de volle zon, dan 'bakt' de verf er goed in! 

Ook een tuinhuisje en tuinmeubilair kun je prima verven, maar dan adviseren we je om wél af te werken met Annie Sloan Lacquer Clear in matt of gloss. Dit product beschermt tegen vlekken én beschermt goed tegen UV-stralen, zodat de kleuren veel langer mooi blijven.

Wil je graag ons advies voor jouw specifieke situatie? Neem gerust even contact op of loop even binnen in onze winkel!

 

 

Chalk Paint™ wordt in principe niet aanbevolen voor teakhout of andere olieachtige of geoliede houtsoorten, al wil het op echt verweerd teakhout vaak nog wel lukken. Als je twijfelt, gewoon eerst even uitproberen!

 

Heb je nog niet eerder met onze verf gewerkt, maar lijkt het je wél leuk? We leren je álle basisprincipes voor binnen én buiten in onze workshop Annie Sloan Verftechnieken I. Na één avond weet je alle in's en out's over deze fantastische verf! Naar meer info, data en beschikbaarheid. 

 

Veel buitenplezier met Annie Sloan!

*** GRATIS  VERZENDING vanaf € 39,00 in heel Nederland! ***

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0