Budget-tips & Do It Yourself


Hier vind je alle leuke en creatieve tips van onze Facebook-pagina bij elkaar! Niets missen? Like ons dan op Facebook, vink "Meldingen ontvangen" aan en je bent als eerste op de hoogte! (en heb je géén Facebook-account, dan kijk je lekker hier...)

 

Ideetjes voor je tuin met Chalk Paint™

 

Behalve het verven van je tuinbank kun je natuurlijk nog veel meer doen in je tuin met Chalk Paint™! Hier wat ideetjes met de prachtige schoolbordachtige Graphite.
Maak je eigen moestuinlabels, markeerstenen of creëer je eigen schoolbord voor buiten met behulp van een oud kozijntje of schilderijlijst en voorzie dit van je favoriete quote! Succes verzekerd!

Voor het schoolbord: drie dunne laagjes Chalk Paint, na elk laagje íetsje gladschuren en de laatste laag na het drogen even afnemen met een vochtig doekje en klaar! De moestuinlabels hebben genoeg aan één laagje Graphite.
En wist je dat je alle kleuren Chalk Paint™ als krijtbord kunt gebruiken? Dus als je liever gaat voor groen, of roze, of......

Wil je ook na een regenbui nog plezier hebben van je teksten, gebruik dan een watervaste krijtstift in plaats van gewoon krijt. De Chalk Paint™ is natuurlijk te koop in onze winkel of via onze webshop

 

Budget styling!

 

Omwikkel oude potten of emmers of wat dan ook met simpele jute en zet vast met een mooi stuk touw... Simpeler kan bijna niet, maar wat een gróóts resultaat!

 

Foto via Pinterest

Hanging basket om óp te eten! 

 

Ook een grappig doe-het-zelf-idee als je niet zo'n grote tuin hebt! En heb je wél de ruimte, dan zal deze hanging basket van verschillende slaplantjes ook niet misstaan!

 

Zo maak je hem:

 

Vul een grote hanging-basket-hanger met sphagnum (veenmos) of eventueel een kokosvel (al geeft veenmos een veel mooier effect).

Vul daarna de mand met potgrond.

 

Steek kleine slaplantjes aan alle kanten door het mos in de potgrond en hou daarbij een ruimte van circa 10 cm tussen de plantjes. Vergeet ook niet om enkele plantjes bovenin te plaatsen. Dek de tuinaarde aan de bovenkant eventueel ook weer af met mos.

 

Je kunt kiezen voor verschillende groene slaplantjes als friséesla en rucola, maar denk ook eens aan lollo rosso of de prachtig gekleurde eikenbladsla.

 

Let op: héél goed water geven is wél belangrijk voor een mooi resultaat!

 

Snelle sidetable!

 

Dit idee is niet alleen leuk om te zien, maar ook uitermate handig als je snel wat extra ruimte nodig hebt om je schalen etc kwijt te kunnen bij een tuinfeest of etentje buiten!

 

Foto via Pinterest

Brownie in Pot

 

Zoek je nog iets leuks om weg te geven? Maak dan eens een "brownie-in-pot"! Zo doe je dat:

 

Weeg in verschillende bakjes af:

-250 gram rietsuiker

-100 gram bloem

-60 gram cacao

-50 gram ongezouten (wal)noten

-70 gram chocoladesnippers (een pure reep in schilfers snijden, gaat heel gemakkelijk)

 

Al deze ingrediënten doe je nu voorzichtig in een glazen pot van ongeveer 1 liter, laag voor laag. De volgorde maakt natuurlijk niet uit. Hang er een labeltje aan met ongeveer het volgende opschrift:

 

Verwarm de oven voor op 160 graden

Bekleed een bakvorm van 18 bij 28 met bakpapier

Stort de inhoud van de pot in een beslagkom

Voeg 3 losgeslagen eieren toe

Voeg 225 gr zachte boter toe

Mix alles door elkaar

Bak het 30-35 minuten (bij mij duurde het 45 minuten voor ik tevreden was, zelf even controleren)

 

Succes en complimenten verzekerd! En o ja: nieuwe beugelpotjes vond ik pas voor weinig bij Ikea, en met een beetje mazzel zie je ze ook nog wel in kringloopcentra!

 

(bron: De Gulle Aarde)

 

Adventskalender

 

Zondag 1 december begint de Adventstijd weer... Het duurt dus nog wel even, maar wát een leuk idee om deze Adventskalender met je kinderen óf voor jezelf te maken (en dan moet je wél op tijd beginnen ).

 

Leuk met lekkere snoepjes, kleine cadeautjes of wat mooie spreuken op een kaartje ... Enjoy!

Winterauberge voor de vogels

 

Met een simpele plastic fles en wat houten lepels maak je een prachtige voorplaats voor de vogels! Draai een schroef (evt. met ophangoog) in de dop, knoop er een stukje touw aan en klaar!

 

 

(foto via Pinterest)

Lente in je bol !!

 

Gebruik eens iets anders dan het standaard potje om je lentebolletjes in te zetten, zoals deze weckpotjes! Ook leuke brocante kopjes/sauskommetjes of oude schalen staan prachtig!

 

Werk af met stukjes mos en wat takjes... Desgewenst strooi je er voorzichtig wat kunstpoedersneeuw over (géén spuitsneeuw gebruiken, dat geeft geen mooi effect!)