Barn Stars! Zo maak je ze zelf!

***Annie Sloan-artikelen nodig? Bestel ze snel én voordelig in onze webshop.

Verzending door heel Nederland is GRATIS vanaf €49,00!! ***

 

 

Wat heb je nodig?

 

·       Kerststerren van papier mache, hout of stevig papier. Eventueel kun je zelf grote sterren vouwen en in elkaar plakken. In dit filmpje van onze Japanse collega-stockist Cherry Beans kun je stap voor stap zien hoe je zelf sterren vouwt en plakt. We adviseren je om te kiezen voor stevig hobbypapier van bv. 30 x 30 cm, dit moet nl. ook stevig blijven als je de ster straks gaat verven.

·       Eén of meer kleurtjes Annie Sloan Chalk Paint. Om een mooie metallic uitstraling te krijgen zijn deze kleuren heel geschikt: Chateau Grey, Duck Egg Blue, Aubusson Blue, Provence, Graphite en/of Old White

·       Annie Sloan Chalk Paint Wax Clear

·       Annie Sloan Chalk Paint Wax Dark (de bruine)

·       Kwast, bijvoorbeeld de small flat brush (kleine blauwe kwast van Annie Sloan)

·       Schuursponsjes van Sorbo

 

En zo maak je het:

 

Stap 1:

Verf je ster(ren) in de Chalk Paint kleuren naar keuze en laat goed drogen. Let er op dat je bij zelf gevouwen sterren ook goed alle naden meepakt.

 

 

Stap 2:

 

Breng met de gele kant van een Sorbo-sponsje een laagje Chalk Paint Wax Clear aan op de droge verf. Verwijder evt. overtollige wax voorzichtig met een pluisvrije doek, bv. een oude theedoek ofzo.

Stap 3:

Breng vervolgens met en ander sponsje voorzichtig een beetje Chalk Paint Wax Dark aan op de ster. Dit is het mooist als je hem aanbrengt op de ‘ribben’ van de ster en hem van daaruit zachtjes uitwerkt naar buiten. In het hart van de ster mag je best ietsje meer Dark Wax aanbrengen. Zorg ervoor dat het effect zo natuurlijk mogelijk lijkt, het moet een beetje een metaalachtige uitstraling krijgen.

Stap 4:

Hang kleine sterren bij elkaar in een tak voor het raam of in een pot. De grote sterren staan prachtig bovenop een kast op plank en natuurlijk ook voor het raam. Of hang er een aantal bij elkaar als een mobile. Klaar!

 

Heb je de smaak te pakken gekregen? Misschien vind je het dan wel leuk om één van onze Annie Sloan-workshops te volgen! 

 

Wil je nog meer doen met het thema ‘ster’?  

 

Kijk dan eens of je wat wilgentakken op de kop kunt tikken of andere mooie takken en bind hier sterren van. Gebruik jute touw om de punten en 'kruispunten' bij elkaar te knopen.

 

Geef vervolgens met een enigszins droge kwast een likje Chalk Paint in een kleur naar keuze over de wilgentakken en voilá: je hebt een prachtige decoratieve ster voor aan je muur!

*** Wil je meer DIY-(kerst)ideeën?

Kijk bijvoorbeeld hier hoe je zelf met een paar simpele dingen de allermooiste cadeautjes verpakt***

 

Snel aan de slag? Bestel al je Annie Sloan-producten snel en voordelig in onze webshop.

GRATIS VERZENDING vanaf € 49,00 door heel Nederland