Gift Wrapping! (of: hoe pak je een cadeautje zo bijzonder mogelijk in)

 

***Annie Sloan-artikelen nodig? Bestel ze snel én voordelig in onze webshop.

Verzending door heel Nederland is GRATIS vanaf €49,00!! ***

 

Het is natuurlijk altijd leuk om een cadeautje te krijgen, zeker als je weet dat de gever zijn/haar best heeft gedaan om speciaal voor jou iets moois uit te zoeken. En nóg leuker is het als dat cadeautje dan ook nog op een bijzondere manier verpakt is.
Rondom de feestdagen of bij echt speciale gelegenheden mag je dus gerust even extra uitpakken!

In dit blog geven we je graag twee leuke ideeën hoe je van het verpakken van een cadeautje een ware kunst maakt (en zoals altijd houden we het ook hier weer simpel en goed-te-doen) en natuurlijk gebruiken wij daarvoor wat we altíjd gebruiken: Annie Sloan Chalk Paint.

Idee 1 : Gift Wrapping met geverfde stof

 

Wat heb je nodig?

  • een restje Annie Sloan Chalk Paint, de hoeveelheid komt er niet zo erg op aan
  • een dunne stof van een natuurlijke vezel zoals katoen, linnen, wol of zijde. Let er wel op dat het een stof is zónder vuilwerende coating, anders kun je de stof niet verven. Wij gebruiken hier een heel dunne kwaliteit kaasdoek (100% ongebleekte katoen) die transparant is en betaalden hiervoor ca. €2,50 per strekkende meter
  • eventueel wat jute-touw, dit kun je in dezelfde kleur meeverven
  • een afwasteiltje
  • een garde
  • een houten lepel of zoiets om mee te roeren
  • een waslijn of gespannen touw buiten
  • eventueel een grondzeil als je niet wilt dat je tuintegels vies worden
  • eventueel huishoudhandschoenen als je niet wilt dat je handen vies worden
  • eventueel extra vloeipapier (gekleurd)

En zo maak je het:

 

Stap 1

Doe wat Annie Sloan Chalk Paint in de kleur van je keuze in het afwasteiltje. Voeg hieraan dezelfde hoeveelheid warm water uit de kraan toe en roer goed door met de garde. Vul aan met meer warm water. en roer goed door, zodat de verf zo gelijk mogelijk verdund is.

* als je niet wilt dat je stof gaat krimpen, maak het water dan niet warmer van op het wasvoorschrift wordt geadviseerd! Omdat dat in deze DIY niks uitmaakt, gebruikte ik hier alleen heet kraanwater: door de hitte hecht de verf nog sneller aan de stof.
* ook de verhouding komt er hier eigenlijk helemaal niet zo op aan, maar een goede gemiddelde richtlijn is 1 deel verf of ca. 20 delen water.

Stap 2

Leg de stof (en eventueel het jute-touw) rustig in het verfbad en roer steeds met de houten lepel zodat alles in beweging blijft. Doe dit bij warm water een paar minuutjes, bij koud water kan het wat langer nodig hebben. Blijf wel roeren om te voorkomen dat er al teveel donkere vlekken in je stof ontstaan door pigmentophoping.

Stap 3

Haal de stof uit het verfbad en knijp er voorzichtig het meeste vocht uit. Hang dan over een waslijn buiten te drogen, of als dat vanwege het weer niet lukt, laat er dan in elk geval goed uitdruipen en laat vervolgens binnen verder drogen. Doe hetzelfde met het jute-touw als je dat ook hebt mee geverfd.
De stof die ik gebruikte gaat prachtig kreuken na het verfbad, wat het eindresultaat een nog mooier effect zal geven.

Stap 4

Verpak je cadeautje eventueel eerst in mooi (bijpassend) gekleurd vloeipapier voor een extra chique effect. Knip daarna een stukje van de geverfde stof ruim op maat en rafel eventueel de kanten een beetje uit. Verpak je cadeau vervolgens in de stof en vouw of knoop deze er mooi omheen.

 

Stap 5

Omwikkel eventueel met wat slagen jute-touw en steek er een paar mooie takjes groen tussen. Hang er eventueel nog een mooi (kraft)label aan en voilà: je bent klaar om iemand heel erg te verrassen! 

 

Idee 2: Gift Wrapping met gestencild cadeaupapier

 

Wat heb je nodig?

Hoe ga je te werk?

Stap 1

Knip je cadeaupapier ruim op maat voor het cadeau dat je wilt verpakken.

 

Stap 2

Doe een beetje Chalk Paint (bv. een eetlepel) op je MixMat of op een bordje of zo. Rol je schuimroller spaarzaam door de verf en rol hem kort af op een beetje keukenpapier. 

Stap 3

Leg het sjabloon op het papier, hou stevig vast met je ene hand en rol met je andere hand de verf dun over het sjabloon. Herhaal dit naar smaak en laat de sjablonen elkaar ook gerust wat overlappen. Speel met dikker en dunner aangezette verf en/of kleuren zodat er een interessant patroon ontstaat.

Stap 4

Laat het papier goed drogen (dit gaat bij kamertemperatuur erg snel) en pak je cadeautje er netjes mee in. Versier verder met jute-touw, mooi lint en wat groen of een pijpje kaneel of... Gebruik hierbij lekker je fantasie! Hang er eventueel nog een mooi label aan en klaar ben je.

 

Tip 1:

je kunt natuurlijk ook de geverfde stof van Idee 1 na het drogen sjabloneren! Gebruik je fantasie en je zult merken dat de ideeën vanzelf gaan komen!

 

Tip 2:

Geïnspireerd geraakt door onze blogs? We geven in onze winkel ook de originele Annie Sloan-workshops  voor nog veel meer decoratieve verftechnieken. Naar meer info