Annie Sloan Lacquer is helemaal vernieuwd en dat is héél goed nieuws!

Annie Sloan heeft  sinds vandaag een prachtig nieuw (en toch ook heel vertrouwd) product op de markt gebracht: de nieuwe Chalk Paint™ Lacquer!

 

Er wás altijd al lacquer, die we tot nu toe vooral adviseerden voor trappen en vloeren. Annie heeft dit product nu helemaal vernieuwd en verder verbeterd, en dat zorgt voor een heleboel extra toepassingsmogelijkheden!

 

Lees hieronder alles over de nieuwe Chalk Paint™ Lacquer in Matt & Gloss!

 

Een slijtvaste vernis voor zowel binnen als buiten

Chalk Paint™ Lacquer zorgt voor een slijtvaste, beschermende afwerking voor zowel binnen als buiten en is speciaal ontwikkeld om samen te gebruiken met Annie Sloan Chalk Paint.

Chalk Paint Lacquer™ bevat een ingebouwde UV-bescherming, zodat de mooie Chalk Paint-kleuren ook buiten prachtig blijven. Verder bevat Lacquer heel weinig VOC’s (oplosmiddelen) en is het gecertificeerd als Toy Safe, dus ook veilig te gebruiken op kindermeubels etc.

Chalk Paint Lacquer is beschikbaar in een matte (matt) en glanzende (gloss) afwerking en kan worden aangebracht met een kwast, roller of spuitpistool.

Aan de slag!

Annie adviseert Chalk Paint™ Lacquer voor het beschermen van vloeren, tafelbladen, tuinmeubels en keukens.

 

Zorg ervoor dat de ondergrond droog is en stofvrij. Breng geen Chalk Paint™ Lacquer aan over gewaxte ondergronden.

Maak altijd eerst een proefstuk met verf én lacquer voor je begint: resultaten kunnen namelijk variëren, afhankelijk van eerdere behandelingen van de ondergrond.

Kijk ook even bij “Tips & Trucs” hieronder voor meer informatie.

 

Roer Chalk Paint™ Lacquer heel goed voor gebruik en ook regelmatig tijdens het gebruik. ‘Overwerk’ de lacquer niet: dus kwast of rol niet te lang op dezelfde plaats. Een blik lacquer is voldoende voor ca. 19 m2 (enkele laag).

 

Gebruik een kwast van hoge kwaliteit, zoals de blauwe Flat Brush van Annie Sloan, of de Annie Sloan Sponge Roller en breng de lacquer methodisch aan.

 

Annie’s beste tip: 

verdun Chalk Paint™ Lacquer met 10% water voor een meer gelijkmatige afwerking.

 

De uithardingstijd voor maximale bescherming bedraagt 14 dagen, maar de lacquer zou stofdroog moeten zijn na 2 uur. Breng de verschillende lagen aan met tussenpozen van 24 uur.

 

Gebruik buiten

Wanneer je Chalk Paint™ Lacquer  buiten wilt gebruiken, breng dan tenminste twee dunne lagen aan om volledige dekking te garanderen – stukjes die je mogelijk overslaat zijn gevoelig voor het binnendringen van vocht, wat er weer voor kan zorgen dat de Chalk Paint na verloop van tijd gaat afbladderen.

 

Bewaar je geverfde tuinspullen in de winter

het liefst binnen of onder een overkapping, dat verlengt de levensduur van de finish.”

Annie Sloan

 

Als je klaar bent…

Spoel je kwast of roller na gebruik onmiddellijk schoon met een sopje van water en (groene) zeep. Je geverfde spullen kun je het best afnemen met een vochtige doek en een mild sopje. Vermijd het regelmatig gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen.

Bewaar restjes Chalk Paint™ Lacquer op een koele, droge plaats en verleng de levensduur op de plank door blikken die minder dan halfvol zijn over te gieten in een kleinere, luchtdichte verpakking.

Gebruik Chalk Paint™ Lacquer voor de mooiste resultaten binnen een jaar na aankoop.

 

Tips & Trucs

  • Gebruik matt & gloss Chalk Paint™ Lacquer ook eens naast elkaar; zo creëer je een interessant contrast in textuur!
  • Glanzende vernissen zijn in het algemeen sterker dan matte afwerkingen; breng 1-2 laagjes Chalk Paint™ Lacquer Gloss aan, gevolgd door één laagje Chalk Paint Lacquer Matt voor een extra duurzame afwerking.
  • Gebruik Chalk Paint™ Lacquer Matt spaarzaam over donkere kleuren! Bij meerdere, of te dik aangebrachte lagen kan er anders een witte waas over verfwerk ontstaan. Dit wordt veroorzaakt door de matterende deeltjes in de matte lacquer.
  • Bloedend hout: hout kan onvoorspelbaar zijn. Het gebruik van lacquer kan tannines of vlekken in de ondergrond activeren, en dat veroorzaakt dan vergeling of vlekken. Ook hier: maak wat teststukjes met verf en lacquer voor je het hele project verft. Wanneer er sprake is van bloedend hout, behandel het hele te verven object dan met schellak voor je verder gaat met verven. Chalk Paint™ lacquer werkt in veel gevallen ook effectief als middel tegen bloeden. Maar test altijd!

Chalk Paint™ Lacquer Matt & Gloss zijn vanaf nu verkrijgbaar in de winkel en via onze webshop. Beiden zijn leverbaar in een blik van 750 ml, genoeg voor ca. 19 m2.  Een blik kost €41,95.

 

Heb je nog vragen? We helpen je zoals altijd graag met het beste advies voor jouw persoonlijke situatie of meld je aan voor één van onze Annie Sloan-workshops en ga daarna heerlijk thuis aan de slag.

Happy Painting!