Drie redenen om wél voor LED te kiezen!

Heel eerlijk? Ik wilde er eigenlijk helemaal niet ‘aan”: de LED-kaarsen kwamen vorig seizoen als paddenstoelen uit de grond in woonwinkelland en over het algemeen vond ik het allemaal niets. 

Wat ik er op tegen had? Nou ja: wie onze winkel kent, weet dat we erg houden van mooie en echte spullen-met-een-verhaal, en liefst met een góed verhaal. LED-kaarsen pasten daar in mijn beleving helemaal niet bij, want ik vond het een ‘nep-artikel’ met een hoog plastic-gehalte en ik kon niet bedenken hoe ik daar ooit blij van kon worden. Laat staan dat ik zag hoe ik daar onze klanten blij mee kon maken.

 

Toch liet het me niet helemaal los, want natuurlijk had ik er wel vraag naar in de winkel. Afgelopen zomer heb ik me wat meer in het onderwerp verdiept, vooral ook vanuit het oogpunt van gezondheid en klimaat. En ja, daar viel dus best wel wat voor LED-kaarsen te zeggen, eerlijk is eerlijk.

Eind augustus en begin september zouden we diverse beurzen bezoeken, en ik had de kaarsen dus toch maar op mijn lijstje “Nader Te Onderzoeken” gezet. Maar bij beide beurzen vond ik eigenlijk niets waar ik echt enthousiast van werd, dus ik had min of meer besloten om het dan maar gewoon níet in te kopen.

 

En bijna op het einde van de beurs liepen we letterlijk tegen het merk Uyuni aan. ‘Nou’, zei Menno… ‘Nou’, zei ik…  Want het moet gezegd worden: de stand stond vol met zacht flakkerende LED-kaarsen, en ik moest toch wel even serieus goed kijken. Ze zagen er helemaal niet uit als plastic :) !

 

We raakten aan de praat met de gepassioneerde producent, een mooi bedrijf uit Denemarken. Zijn bedrijf werkt al sinds 2007 (!) aan dit concept, en hij vertelde dat de Deense overheid het gebruik van LED-kaarsen juist enorm stimuleert vanwege de grote impact op milieu en gezondheid van gewone paraffine-kaarsen. De Scandinavische landen verbruiken nóg meer kaarsen dan wij in Nederland, en logisch ook, want de dagen zijn daar nog een behoorlijk stuk korter in de winter dan hier.

 

Na het gesprek met deze man waren we toch allebei óm, want eerlijk is eerlijk: de kaarsen waren prachtig, én hij had een goed verhaal dat gebaseerd was op feiten. En daar houden we van :) .

 

Daarom hier drie redenen waarom je voor een goede LED-kaars zou kunnen kiezen:

 

1. Uyuni-kaarsen zijn beter voor je gezondheid en voor het klimaat.

‘Gewone’ kaarsen bevatten meestal paraffine, een product dat is afgeleid van aardolie, steenkool of schalieolie. Wanneer paraffine wordt verbrand laat het giftige stoffen in de lucht vrij, waaronder aceton, benzeen en tolueen: stuk voor stuk stoffen waarvan bekend is dat ze kankerverwekkend kunnen zijn. En die lucht adem je dan dus ook in.

 

2. Uyuni-kaarsen zijn veilig, in tegenstelling tot gewone kaarsen.

Natuurlijk is je Uyuni-kaars ook volledig veilig voor kleine kinderen, ouderen en iets te enthousiaste huisdieren. Je hoeft nooit meer te stressen ‘of de kaarsen wel uit zijn’ of bang te zijn dat de kat of hond een kaars omstoot.

Zelf hebben we, vanwege onze honden, misschien al wel 25 jaar geen lange diner-kaarsen meer gebrand, terwijl ik ze wel prachtig vind. En nu kan het ook weer, en is het dubbel genieten met één van onze bijzondere kandelaars!

 

3. Uyuni-kaarsen zijn uiteindelijk voordeliger dan echte kaarsen.

Uyuni-kaarsen zijn ook een slimme keuze als je een kaarsenfan bent: de aanschafprijs is natuurlijk even een investering, maar als je regelmatig kaarsen brandt, heb je die kosten er binnen een jaar al uit. En na dat jaar kun je natuurlijk nog veel langer genieten van je LED-kaarsen, omdat je gekozen hebt voor een product van hoge kwaliteit.

 

Uyuni ontwierp het beste van twee werelden: werkelijk prachtige kaarsen in allerlei soorten, maten en kleuren. Dankzij het handgemaakte echte wasoppervlak van Uyuni-kaarsen kun je genieten van de geruststellende sfeer van een traditionele kaars, terwijl de unieke 3D-vlam een zacht flikkerend licht creëert dat een warme gloed toevoegt die veilig, schoon, rook- en gifvrij is.

 

Met name die unieke 3D-vlam zorgt ervoor, dat zij hun kaarsen niet zonder trots ‘de Rolls Royce’ onder de LED-kaarsen noemen. Waar andere merken één lampje in de lont gebruiken, zitten er in een Uyuni-kaars maar liefst 17 lampjes in de vlam. En dat zíe je, want het zachte licht is eigenlijk niet van echt te onderscheiden.

 

Elke kaars bevat een knopje met 3 standen: aan, uit en een 6-uurs-timer.

 

Met de los verkrijgbare afstandsbediening (€6,95) kun je genieten van nog meer functies. Niet alleen heb je de mogelijkheid om de timerfunctie van de kaarsen verder uit te breiden met 4, 8 of 10 uur, maar met de afstandsbediening kun je ook de lichtintensiteit bepalen met drie verschillende standen, van ‘normaal’ tot zacht gedimd. 

 

Wanneer je de kaarsen gebruikt in combinatie met de Uyuni-batterijen, dan heb je er voor lange tijd geen omkijken naar, want de stompkaarsen branden wel 1000 uren op deze batterijen. Voor de waxinelichtjes is dat 400 uur en voor de dinerkaarsen 200 uur. Natuurlijk kun je ook kiezen voor oplaadbare batterijen.

 

De naam Uyuni is geïnspireerd op de kristalheldere nachthemel van de Zuid-Amerikaanse zoutvlakten van Uyuni. Die hemel is zo kristalhelder dankzij de schone lucht en het ontbreken van lichtvervuiling.

foto: Civitatis.com
foto: Civitatis.com

Vanaf nu hebben we ook de prachtige outdoor-kaarsen van Uyuni in ons assortiment! Deze zijn gemaakt van een zeer natuurlijk ogend weerbestendig mat kunststof en kunnen in de regen, sneeuw en zon.

Deze kaars heeft ook een ingebouwde 6-uurs timer, die dan elke dag op een door jouw gekozen tijdstip aan en uit gaat. Ook de outdoor-kaarsen kun je uiteraard bedienen met de los verkrijgbare afstandbediening, die je extra dim- en timerfuncties geeft.

In de winkel hebben we héél veel Uyuni LED-kaarsen branden, in allerlei soorten, maten en kleuren. Kom ze gerust even in het echt bewonderen en probeer ze zelf uit met de afstandsbediening. 

 

Natuurlijk kun je onze collectie ook online bewonderen en bestellen. Klik daarvoor op de button hieronder:

Heb je nog vragen over deze prachtige LED-kaarsen? Laat het me weten in comments hieronder of neem even contact op.

 

Tot gauw! Anne