Voor uitleg en heel veel inspiratie scroll je even door tot onder de producten!

 

SaltWash-pakket medium (285 gr)

 

Dit medium SaltWash-pakket is voldoende voor ca. een halve liter Chalk Paint en genoeg voor tal van kleinere projectjes (in totaal bedek je ca. 6 m2). De beste keuze als je dit product wilt leren kennen.

 

Dit pakket bestaat uit:

 • 285 gram SaltWash 
 • een gebruiksaanwijzing
 • een mengbeker
 • een extra breed SaltWash roerstokje
 • een gratis SaltWash lookbook voor nog veel meer inspiratie.
SaltWash medium

€ 27,95

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen

SaltWash-pakket large (1200 gr)

Dit large SaltWash-pakket is voldoende voor ca. twee liter Chalk Paint en genoeg voor tal van projecten (in totaal bedek je ca. 24 m2).  Perfect en een stuk voordeliger als je SaltWash vaker zult gebruiken of meer werkt met grote projecten als meubels of wanden.

 

Dit pakket bestaat uit:

 • 1200 gram SaltWash 
 • een gebruiksaanwijzing
 • een mengbeker
 • een extra breed SaltWash roerstokje
 • een gratis SaltWash lookbook voor nog veel meer inspiratie.
SaltWash medium

€ 52,95

 • Uitverkocht

Wat is het nu eigenijk?

Saltwash® is een uniek product in poedervorm dat is samengesteld uit zouten en mineralen.         

Meng de poeder in je eerste laag Chalk Paint™, werk het af op de manier die jij wilt en je krijgt  een prachtige verweerde/ afgebladderde look op je meubels en accessoires.

 

Afhankelijk van de gebruikte hoeveelheid Saltwash® kun je het effect grof of fijn maken. Je kunt er ook voor kiezen om dit alleen op bepaalde plekken of randen toe te passen of om er mooie vormen mee te maken met behulp van sjablonen.

 

Welke effecten kun je ermee maken?

Natuurlijk de originele SaltWash-look: een verweerde look alsof je meubels jarenlang geteisterd zijn door invloeden van zon, zout en wind. Maar ook prachtige roest-effecten, een zgn. cement/betonlook, een prachtige 'sea glass-look' op glas, de 'raised stencil-techniek' en nog veel meer!

 

Hoe werkt het? 

Meng SaltWash met Chalk Paint, een goede verhouding om te beginnen is 3 delen SaltWash en 4 delen Chalk Paint. Naar behoefte kun je meer of minder SaltWash toevoegen om het effect grover of juist fijner te maken. Dit mengsel heeft dan ongeveer de dikte van cakebeslag.
Breng dit deppend met je kwast aan op de ondergrond zodat je veel textuur krijgt. Probeer er ook een beetje 'piekjes' in te trekken met je kwast. Als dit iets gedroogd is, ga je met een platte kwast over de 'piekjes' heen en verft deze weer wat gladder. Zo ontstaan die unieke SaltWash ondergrond..

Daarna kun je met een andere kleur Chalk Paint (zonder SaltWash) een tweede laagje aanbrengen. Als dit goed droog is schuur je dit door met een grove korrel 80 of je blauwe Annie Sloan Sanding Pad . Je kunt ook een schuurmachine gebruiken. Werk daarna af met wax of vernis en klaar ben je.

 

In plaats van de tweede kleur dekkend aan te brengen kun je deze ook dry brushen (o.a. deze techniek leren we je in de workshop Annie Sloan Verftechnieken III. En ook kun je prachtige 'sea glass'-effecten maken met SaltWash, zie ook de filmpjes onderaan deze pagina.

 

 

Saltwash kan ook door Annie Sloan Wall Paint gemengd worden om bijzondere statement-muren te maken.

Enthousiast? Je kunt kiezen uit twee verschillende pakketten, je vindt ze helemaal bovenaan deze pagina.

 

Hieronder volgen nog wat inspirerende YouTube-filmpjes.

 

 

 

De basisuitleg van SaltWash

Hoe maak je een verdigris-patina (verweerd koper-effect) met SaltWash?

Hoe maak je een Sea Glass Look met SaltWash?

En de 'raised stencil-technique' met SaltWash met Jonathon Marc Mendez Painted Love

Je kunt kiezen uit twee verschillende pakketten, je bestelt ze 

helemaal bovenaan deze pagina.

 

Happy Painting!