PAINT INLAY - IRON ORCHID DESIGNS


Paint Inlays zijn het nieuwste paradepaardje van Iron Orchid Designs! In het kort: Paint Inlays zijn vellen met échte verf, die je in de natte Chalk Paint legt.

 

Als de verf droog is verwijder je het papier, en dan heb je een handbeschilderd effect op je meubel/muur of wat dan ook. Je kunt een Paint Inlay 2 tot 3 keer gebruiken, waarbij het effect steeds lichter wordt.

 

Onderaan deze pagina vind je een zeer uitgebreide beschrijving en een instructievideo van IOD


Rose Chintz - Paint Inlay Iron Orchid Designs

Maar liefst 8 vellen bevat deze prachtige Paradis Paint Inlay. Voor de uitgebreide uitleg scroll je even naar de onderkant van deze pagina.

Rose Chintz Paint Inlay
€ 66,95

€ 50,25

 • Beperkt beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen

Grisaille Toile - Paint Inlay Iron Orchid Designs

Maar liefst 8 vellen bevat deze prachtige Paradis Paint Inlay. Voor de uitgebreide uitleg scroll je even naar de onderkant van deze pagina.

Grisaille Toile Paint Inlay
€ 66,95

€ 50,25

 • Beperkt beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen

Indigo Floral - Paint Inlay Iron Orchid Designs

Maar liefst 8 vellen bevat deze prachtige Paradis Paint Inlay. Voor de uitgebreide uitleg scroll je even naar de onderkant van deze pagina.

Indigo Floral Paint Inlay
€ 66,95

€ 50,25

 • Beperkt beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen

Paradise - Paint Inlay Iron Orchid Designs

Maar liefst 8 vellen bevat deze prachtige Paradis Paint Inlay. Voor de uitgebreide uitleg scroll je even naar de onderkant van deze pagina.

Paradise Paint Inlay
€ 74,95

€ 56,25

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen

ALLES WAT JE WILT WETEN OVER PAINT INLAYS!


WAT ZIJN IOD PAINT INLAYS?

IOD Paint Inlays zijn baanbrekende, eersteklas, hoogwaardige kunstproducten die een creatieve beleving op alle vaardigheidsniveaus mogelijk maken. Kortom, ze zijn AMAZING! IOD heeft er maar liefst 3 jaar aan gewerkt, en dan heb je ook wat!

 

IOD Paint Inlays zijn het ambachtelijke antwoord op decortransfers. Het zijn geen sticker; het is geen synthetische film; het is geen decoupage.

 

Wanneer je een IOD Paint Inlay aanbrengt, wordt verf fysiek ingebed in het oppervlak van je project. Na het drogen wordt het draagpapier verwijderd, waardoor er een authentiek geverfd ontwerp op je werkstuk achterblijft.

 

HOE WERKEN IOD PAINT INLAYS?

IOD Paint Inlays zijn gemaakt van gepatenteerde verven van kunstenaarskwaliteit met een formule speciaal voor decoratief gebruik. De Paint Inlays zijn organisch van aard en brengen het geverfde ontwerp over, wat elke keer dat ze worden gebruikt een enigszins gevarieerde en uniek mooi esthetisch resultaat oplevert.

 

De resultaten zijn visueel interessant, qua textuur complex en zien er vaak distressed uit. De verfformule is 'actief' totdat je het hebt afgewerkt. Dat betekent dat je het resultaat kunt manipuleren en speciale technieken of een persoonlijke touch kunt toevoegen voordat je je stuk afwerkt.

HOE GEBRUIK IK IOD PAINT INLAYS?

Basisstappen voor gebruik

 

Stap 1: Bepaal de lay-out van je ontwerp voor je oppervlak.

 

Stap 2: Gebruik de raster aan de achterkant van het inlegvel om alles precies uit te meten, knip indien nodig bij en leg opzij. Als je een herhalingspatroon gebruikt en het patroon doorlopend uitlijnt, knip dan de overtollige marge op elk vel af.

 

Stap 3: Breng op een goed voorbereid oppervlak een royale en gelijkmatige laag Annie Sloan Chalk Paint aan. Werk in kleine secties om de droogtijd te bewaken terwijl je werkt, over het algemeen niet groter dan 30 x 40 cm.

 

Stap 4: Terwijl de verf nog nat is, leg je het verfinlegvel met de ontwerpzijde naar beneden in de natte verf en hou je deze strak (op de achterkant zijn rasters gedrukt voor gemakkelijke identificatie van de voor- en achterkant) 

 

Stap 5: Spray lichtjes met een gelijkmatige nevel van water. Gebruik een zachte, vochtige spons of een zachte, opgevouwen doek om met gelijkmatige lichte druk te wrijven om ervoor te zorgen dat het ontwerp goed contact maakt met het geverfde oppervlak. Vermijd overmatig bewegen of slepen van het verfinlegvel als het eenmaal is neergelegd, aangezien dit de afdruk onscherp kan maken of vegen kan veroorzaken.

 

Stap 6: Herhaal stappen 3-5 om je ontwerp af te maken, waarbij je de secties naar wens uitlijnt. De rasterlijnen kunnen indien nodig helpen om patroonranden op elkaar af te stemmen.

 

Stap 7: Laat de inlay met rust tot hij droog aanvoelt. Droogtijden kunnen variëren van 10 minuten tot een uur, afhankelijk van de omstandigheden.

 

Stap 8: Wanneer je klaar bent om de Paint Inlay-vellen van het oppervlak te verwijderen, vernevel je gelijkmatig met water en laat u het 30 seconden intrekken; dit helpt om de achterkant van het papier los te laten. Begin bij een hoek en trek het papier voorzichtig omhoog, terwijl je het in een lage hoek houdt. Het moet gemakkelijk omhoog komen zonder te scheuren. Als dit niet het geval is, vernevel dan een tweede keer, wacht even en probeer het dan opnieuw.

 

Stap 9: Indien gewenst kun je water gebruiken om het ontwerp te vervagen of te verzachten, omdat het pigment nog steeds manipuleerbaar en actief is. Je kunt zelfs extra kleuren toevoegen.

 

Stap 10: Als je tevreden bent met het Paint Inlay-ontwerp, laat je je project volledig drogen. De droogtijd is afhankelijk van de dikte van de verflagen, hoeveel water er tijdens het proces is gebruikt, de kamertemperatuur en de weersomstandigheden. Als het oppervlak koud aanvoelt, is het niet helemaal droog. Wacht voor de zekerheid 24 uur.

 

Stap 11: Nu is het tijd om je project af te werken.

 

HOE WERK IK MIJN PROJECT AF NA HET GEBRUIK VAN EEN IOD VERF INLAY?

Er zijn verschillende mogelijkheden om te sealen:

 

 • Spray een sealer op waterbasis naar keuze met een verfspuit die is ontworpen voor verven en afwerkingen.
 • Breng een sealer van het polyurethaantype op waterbasis (zoals Lacquer van Annie Sloan) rechtstreeks op je werk aan met een flat brush of sponge roller. Deze methode zal waarschijnlijk resulteren in enige pigmentmigratie; dit wordt geminimaliseerd door 'overkwasten' te vermijden.
 • Creëer een vernevelbare spray met een 50/50 mix van water en je favoriete sealer op waterbasis. Aanbrengen met een fijne verstuiver. Laat het volledig drogen en breng dan een laagje lacquer (met 10% verdunning) aan met de flat brush
 • Je kunt ook Annie Sloan Chalk Paint Wax Clear gebruiken om je project af te werken. Aanbrengen en afwerken volgens onze instructies (dit heeft mijn persoonlijke voorkeur)

Wat je ook kiest: maak altijd eerst een proefstuk. Een los proefplankje maken tegelijkertijd met je project is om deze reden dan ook een heel goed idee.

 

KUNNEN IOD PAINT INLAYS MEER DAN EENMAAL WORDEN GEBRUIKT?

En alsof één keer niet genoeg is, kun je meestal een prachtig vervaagde tweede afdruk krijgen, met het achtergebleven pigment op je 'overgebleven' Paint Inlay-vellen. Afhankelijk van de technieken en kleuren die je gebruikt met uw Paint Inlay, kun je soms zelfs een derde afdruk krijgen!

 

BELANGRIJKE OPMERKING: de Paint Inlays werken het beste met een krijtverf van goede kwaliteit, zoals Annie Sloan Chalk Paint.

 

HOE BEWAAR IK MIJN IOD-PAINT INLAY?

Bewaar je Paint Inlays in de verpakking bij kamertemperatuur, in een droge ruimte, tot gebruik. Behandel je Paint Inlay-vellen altijd met zorg en houd ze volledig droog tot je ze gaat gebruiken.

 

Leg het vel na gebruik op een vlakke ondergrond, met de pigmentzijde naar boven, en laat het volledig drogen. Als je de beschermvellen hebt bewaard, kun je je paint inlay hier weer in terug doen.

 

Daarna kunt u ze terug in de verpakking doen tot je klaar bent voor een tweede afdruk.

 

Voor meer informatie en het gebruik van Paint Inlays op textiel en glas: check de website van Iron Orchid Designs.